Värmekulverten framme

Hade visst kommit en bra bit på väg redan igår kväll när jag var ute och grävde i mörkret. Då var det bara att sätta igång dagens dagsverke…

IMG_4015[1]

Det är lurigt att gräva i marker som tillhör gamla ruckel. Kan råka förstöra eller hitta både  det ena och det andra. Dagens fyndigheter… en förhoppningsvis väldigt gammal och numera oanvänd avgrävd och trasig elkabel.

IMG_4016[1]

Den här änden undrar jag verkligen vad sjutton det är för något…

IMG_4031[1]

De måtte ha haft många gamla avlagda skor de ville bli av med när de grävde igen den förra värmekulverten. Här var två skor till förutom alla de andra jag grävde upp när jag frilade de gamla värmekulvertarna.

IMG_4026[1]

Det gamla dräneringsröret jag varit så bekymrad om hur jag ska laga kan jag nog lägga ner ambitionerna att åtgärda. För här slutade röret ut i tomma intet…

IMG_4017[1]

Kämpade på med spaden i en kamp mot rötter, tung sand att skyffla högt upp…

IMG_4018[1]

… inte minst hundarna som tycker det är skitkul att springa omkring och busa i sandhögarna jag med stor möda skyfflar upp. Med följd att de rasar ner en massa sand igen så jag får det stora nöjet att skyffla upp samma massor flera gånger…

IMG_4019[1]  IMG_4030[1] IMG_4023[1]

Strax efter svängen grävde jag så klart fram en stor sten som jag inte ens med alls vilja i världen kunde rucka på. Var bara att hoppas på att den inte skulle vara i vägen och ställa till bekymmer.

IMG_4032[1]

När jag tyckte att det borde räcka med grävandet för att komma runt med värmekulverten tvingade jag ut den motsträvige tonåringen och hans kompis att hjälpa till för att försöka få fram kulverten den sista biten till acktankrummet. Idag fick de sannerligen jobba lite för brödfödan… det var inte enkelt. Styv, lång, tungt och otympligt med en massa skit i vägen som krånglade till det.

Med stor möda och mycket besvär fick vi i alla fall till slut fram värmekulverten  så att den tittar fram i acktankrummet. Vågade inte dra fram den längre. Risken att vi skulle sabba inkommande vattenledning var överhängande och minsann inte värt att ens försöka. Nu överlåter jag resten åt rörmokarna att fixa på måndag.

 IMG_4035[1] IMG_4034[1]IMG_4036[1] IMG_4037[1]

Ska försöka få mig att ta det lite lugnt resten av helgen. Sannolikheten är kanske inte så stor att jag lyckas fullt ut men lite lugnt kanske jag kan lyckas med. Har varit slitsamt och många motgångar ett tag nu. Det tar på krafterna…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.