Älg i åkern

Nämen, vad är det där som står där i åkern..? En älg..? På hallandsslätten..? Det händer inte ofta men några gånger har jag faktiskt sett älgar hemmavid förut. Den undrade vad det där var för ett spån som stannade bilen och frenetiskt började fota… 
och gav sig av i den där sävliga älgtraven.

Hugo började morgonen med att leta reda på den stackars igelkotten som hade lyckats traska iväg. Nu räddade jag den till baksidan av ladan och andra sidan om det skyddande stängslet. Hoppas bara att den begriper att det är bäst för den egna säkerheten att stanna där och inte komma tillbaka innanför stängslet igen…

Studsade upp ur sängen i morse när jag hörde ett suspekt gnäggande. Gick ut för att kolla hästarna och mötte grannen som hämtat tidningen. Han skvallrade om att han hade mött Birkir på vägen upp och släppt tillbaka honom in i hagen igen. Vi lokaliserade också det troliga rymningsstället. Han har helt enkelt bara krupit under alla trådarna. Jaha, insåg raskt att nu får det bli ordning. En rask utflykt till Tvååker för att köpa bränsle till röjsågen och satte fart på den. Drygt två tankar och två uppsättningar tråd senare var även den nedre hagen röjd under tråden.

Två nyfikna strutar… vad är det matte har där för en kul grej..?

När jag var färdig provade jag elstänglset. Så här vid närmare eftertanke finns det andra och kanske bättre sätt att prova om det är drag i stängslet än att provkänna med handen. Jädrar anåda, kan intyga att nu är det fart på elen minsann. Tror jag studsade en meter, hjärtat gjorde ett snabbstopp och hade ont i armen en bra stund efteråt. Till mitt försvar får jag ändå säga att innan pirrade det bara lite när jag provkände… Nu är alla hemma varnade om det nya tillståndet för stängslet, VARNING! Skulle tippa att det räcker med en närkontakt med stängslet för Birkir så kommer han  aldrig mer att gå nära igen…
This entry was posted in Islandshästar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.