Löpning #30/2016 Göteborgsvarvet

#30/2016, 21,4 km. Så har jag avverkat årets stora ångestmoment Göteborgsvarvet, i år igen. För femte gången.

Det var rätt kyligt i vinden, mulet och ca 15 grader när det var dags att gå till start. Har en tendens att frysa så satte på mig en långärmad lite varm tröja under t-shirten. Lagom till vi kom iväg i starten sprack det upp, solen kom fram och det blev varmt. Sicken luring! Höll på att få värmeslag. På Älvsborgsbron klarade jag inte värmen längre utan strippade i farten. Tröjorna åkte av och bara t-shirten på igen. En snäll medlöperska hade vänligheten att ingripa och assistera med att hålla en tröja när jag fick för få armar för att reda ut det där projektet. Tack för hjälpen om du nu skulle råka läsa det här! Den långärmade knöt jag runt midjan. Där fick den stanna under resten av loppet. Har historiskt sprungit första milen för fort och sen tagit slut. Så även idag. Hängde på 2:10-farthållaren men tappade honom vid 8 km ungefär. Tvingade mig att springa lite drygt första milen. Sen hade jag en bra stunds promenad innan jag började jogga igen. Resten av Varvet blev det som vanligt att varva gång och jogg. Det gick ju bra den här gången med. Kan inte säga att jag tog ut mig alldeles så fick jag ingen lysande tid heller men helt klart godkänd med de förutsättningar som var, 2:14:58. Det känns som att jag kommer att kunna gå även imorgon. Klarade till och med att spurta sista biten till Kungsbackapendeln som precis skulle gå på vägen hem.

Resultatlista Göteborgsvarvet.

Lärdom från årets varv: är 15 grader eller varmare, ta bara på t-shirten.

Glad som sjutton var jag när eländet var över i alla fall! Det är trots all ångest faktiskt rätt kul och det är en prestation att ta sig runt 21 km på asfalt.

IMG_9801[1]

Och den här gången hann jag inte ens gå ifrån området innan jag tydligen är anmäld igen. Då återstår ett nytt år av Göteborgsvarvsångest… 🙂

This entry was posted in Löpning and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.