Konstigt med alla bilar

Skyndade hem från jobbet lite tidigare för att ta vara på det underbara vårvädret för en ridtur. Det gick dock inte så snabbt att komma hem eftersom det hänt en olycka på E6 med omledning av trafiken samma väg som jag körde hem. En singelolycka med en lastbil som blockerade hela södergående körbanan. Hem kom jag i alla fall till slut. Det fick bli ridning på Birkir med Melódia som handhäst.

Det gick bra tills vi kom mot motorvägen. Där var ju fullt av stillastående bilar. Väldigt mysko tyckte Birkir. Rent av rätt otäckt. Inte blev det bättre när vi kom direkt jäms med stambanan och motorvägen. Han var dock duktig och gick fram även om han stannade och kollade läget rätt ofta. Sista biten upp mot motorvägen fick jag sitta av och visa vägen för då blev det för mycket för honom. Även att gå över motorvägen med alla dessa bilar under som hör och häpna idag stod mer eller mindre stilla..? Klart det var konstigt!

Vi kom i alla fall över motorvägen och sen var bekymret över alla de där bilarna som bortblåst. Sen fick han nämligen brått Birkir. Det blev trav och galopp. Melódia hängde på bra. Fick hålla koll på Birkir för han hade bra gärna velat köra lite race men lyckades hålla galoppen under kontroll och Melódia var kvar i handen hela vägen.

IMG_9339[1] IMG_9341[1] IMG_9343[1] IMG_9345[1] IMG_9351[1] IMG_9353[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

1 Response to Konstigt med alla bilar

  1. Pingback: Birkirs snygga randiga öron | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] härlig runda på Birkir med Melódia som handhäst. Betydligt färre och kortare stopp än gårdagens runda när det var så konstigt på motorvägen med alla stillastående bilar och blinkan…Lagom mycket fart. Melódia klarade fortfarande av att tölta när Birkir galopperade. Hon kan allt […]