Klorhexidinschamponering av vaken Maja

Så var det dags för omgång nummer två med tvätt av Majas ben med klorhexidinschampo. Det var en spännande uppgift redan förra gången när hon fortfarande var halvdrogad. Nu skulle det göras när hon var helt opåverkad. Var inställd på att det där kunde gå hur som helst. Hon är ju en stirrpanna Maja. Nåja, det som ska göras ska göras.

Hämtade in Bergthora som moraliskt stöd och Maja. Bara jag närmade mig med svampen med schampot så började hon frusta, pusta och dansa runt. Skam den som ger sig. När hon dansat runt en stund så fick jag faktiskt tvätta alla fyra benen. Visserligen blev det en hel del dansande runt varje gång jag skulle ta ett nytt ben men hon stod… åtminstone nästan… helt stilla när jag väl tvättade respektive ben.

Sen ska ju det där schampot sköljas ur… Den här gången förberedde jag slangen ute på gårdsplanen. Det där att hålla på med vatten här i stallet är inte att rekommendera. Så släppte jag ut Bergthora till gårdsplanen och tog med Maja. På gårdsplanen hade Maja ett betydligt större spelrum för sitt dansande runt. Det blev väldigt många och snabba varv men med en dos envetenhet och lite morötter så blev de i alla fall spolade de där benen.

Det känns ändå som att det går bättre med förtroendet. Ute på gårdsplanen hade hon lika gärna bara kunnat dra iväg från mig men nu dansade hon bara runt mig. Trots att det där vattnet var bland det läskigaste hon kunde tänka sig…

Får se det här som uppvärmning till morgondagens uppgift att spraya med Frontline…

Hon var i alla fall inte räddare för slangen när vi var klara än att det gick att gå där och beta.

IMG_9088[1] IMG_9085[1]

This entry was posted in Nordsvensk and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.