En dust med Maja och en Frontlinespray

Var för att köpa Frontlinespray i tisdags. Det fanns inte på ett enda Apotek i hela Varberg. Inte någonstans! Leveranstid var två dagar så idag fick jag så äntligen köpt hem det. Var rätt skeptisk till hur själva appliceringsmomentet skulle gå. Gav för säkerhets skull 21an instruktion att komma ut till stallet och kolla läget om det dröjde…

Maja är redan från början en väldigt stirrig häst. Ikväll var hon alldeles geggig om hovarna så första momentet blev att försöka torka benen med en handduk. Det är nog tur att vi övat på det där att vifta runt på en sadelpadd. Det tog en stund men med lite hjälp av morötter blev benen i alla fall hjälpligt torra.

Nästa moment var att spraya Frontline på den undre halvan av samtliga fyra ben. Det blev en grannlaga uppgift. Det är ingen idé att försöka binda upp henne för det första hon gör då är att rycka sönder ett grimskaft. Nu ryckte hon sönder ett grimskaft ändå även om jag bara höll i henne… så hädanefter får det bli ett fast fäste av grimskaftet i grimman. Det känns i alla fall bättre att bara hålla henne än att hon får panik av att sitta fast. Efter att vi dansat runt på stallgolvet en bra stund blev benen förhoppningsvis hyfsat inpyrda till slut. Nu ska fotskabben väck!

Hade tagit in Skálda, Birkir och Loke för att vara moraliskt stöd åt Maja under denna fruktansvärt traumatiska behandling. Det fanns kvar av sprayen när Maja var färdig så då sprayade jag lite i karlederna även på de andra tre. Det är skillnad minsann på mina trygga hästar jämfört stackars Maja. Birkir reagerade överhuvudtaget inte. Loke lyfte lite halvhjärtat på en hov. Skálda lyfte också lite på ett par hovar. Inga större bekymmer med dem… och då är ändå Skálda rätt försiktig om sina ben.

Trots att det tog sin stund och det blev en hel del dansande runt stallgolvet är hon väldigt duktig Maja. Jag lyckades både att torka benen med en handduk och spraya äckligheter på hennes ben. För att vara Maja är  det alldeles fantastiskt bra!

IMG_8961[1] IMG_8963[1]

This entry was posted in Nordsvensk and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.