Det blev visst lite hästjobb trots andra tråkiga måsten

Ägnade en stor del av dagen åt en massa såna där tråkiga måsten som att se till att Robban jobbade, torkade golv, bytte lakan osv. Sånt där som jag struntade i igår när jag packade ihop oss för en utflykt och skogsridning istället. Sen var den ljusa delen av dagen nästan slut men tänkte att jag får väl göra något med några hästar i alla fall. Det blev mer än det var tänkt till slut.

Började med en promenad tillsammans med Maja och Birkir. Vi gick en runda som var ny för både Maja och Birkir. Tänker att jag ska börja vänja Maja vid tåget lite försiktigt. Ett tåg passerade utan bekymmer fast det var på rätt bra avstånd. Men, ett steg närmare att våga ta med Maja på åsnerundan i alla fall. Birkir var så där unghästnyfiken och tog täten. Maja tog det lugnt där bak. Inga incidenter, lugnt och fint. Hur det nu är möjligt, eftersom de där mobilerna är som en förlängd kroppsdel, glömde jag dem hemma. Så, inga bilder från den här rundan.

Var hem och sammanstrålade med grannarna för ännu en runda. Den här gången var det Melódias tur. Det verkade som att hon blev lite besviken när jag inte valde henne utan tog med Birkir och Maja på första rundan. Det var nog så för hon gick bara några få avvaktande steg innan jag fick fånga henne. Det verkar som att hon tycker att det är rätt kul att vara ridhäst. Hon pinnade på med rätt bra fart i skritten men så många steg i mer än skritt blev det inte om än några små snuttar. En riktigt trevlig häst. Får hoppas att lite motion kan banta ner henne. Hon är en riktig tjocksmock, rund som en boll… och kastar sig över varenda möjlighet att äta som om hon håller på att svälta ihjäl.

IMG_7963[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.