En utflykt för en ridtur i skogen

Sånt här får det bli mer av!

I morse kom jag på att jag faktiskt har en hästtransport numera. Så istället för att städa, jobba eller göra något annat tråkigt måste packade jag med ett par hästar och granntösen för att dra iväg på äventyr. Alltså granntösen åkte med i bilen och hästarna i transporten… Destination Karin i Gunnarp och en ridtur i skogen. Helt underbart! Det är i skogen jag borde bo…

Birkir som aldrig varit iväg för att ridas någon annanstans än hemma på slätten och knappt här heller var så duktig. Skogen var lite läskig men samtidigt så rolig. Att galoppera var kul! Vilken härlig häst han är Birkir. Ett svungande steg, stabil och nyfiken. För att inte tala om snygg. Och jag är ju inte partiskt alls…  😉

Han hade en stund när han inte ville gå fram men när han insåg att kompisarna drog iväg i galopp och lämnade honom så fick han fart igen.

IMG_7919[1]

Granntösen red Bergthora som tyckte livet i skogen var underbart och var svårstoppad. Full fart, det är livet!

Karin red sin ponny Danny som är 36 år och älskar att springa.

IMG_7925[1] IMG_7927[1] IMG_7935[2]  IMG_7910[1]

Blev ett avancerat miljöträningsinslag också då när kompisarna hade dragit iväg i förväg och vi kom fram till en övergång över det forsande dånande vattnet i vattenkraftverket. Efter lite tvekande traskade han dock över. Inga större bekymmer. När vi var över stannade vi för att begrunda vad det var för något vi faktiskt hade tagit oss över… På tillbakavägen när vi hade återförenats med de andra var det inte ens några tveksamheter. Bara att gå över.

IMG_7913[1]

Det var lite spännande att komma iväg och hälsa på där det bor andra hästar.

IMG_7905[1]

Bra miljöträning även det där att hälsa på i annan miljö liksom att åka hästtransport. När vi skulle lasta hästarna började jag med Bergthora för att hon är den gamla trygga. Hon ville inte gå på… Efter en stunds tjatande provade jag med att gå på med Birkir istället. Han bara traskade på. Inte en enda sekunds tvekan. Sen gick även Bergthora på. Det blir sällan som jag tror…

De andra hästarna ville nog egentligen gärna hitta på nåt kul de också. Det är allt lite spännande med den där hästtransporten. De stod där allihop och suktade när vi skulle åka iväg.

IMG_7900[1]

Vi höll nästan inte på att komma hem. Vi körde in i ett snöslaskoväder. Halt som skam. Höll knappt på att ta oss uppför backen i Sibbarp. Det var nog tur jag har en fyrhjulsdriven bil…

IMG_7944[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.