Grävningen för värmekulverten klar!

Började arbetsdagen med att rädda en spindel modell större som fastnat i slasken i köket på jobbet. Nej någon spindelfobi har jag inte… fast större än så här, där går nog gränsen.

IMG_3763[1] IMG_3764[1]

Så var det dags för det sista grävmomentet, gårdsplanen, inför den nya kulverten. Den här gången behövde jag dock inte gräva speciellt mycket själv utan grävaren gjorde det tyngsta jobbet. 36 m kulvert är nu beställt. Ska även lägga ner ny vattenledning mellan huset och ladan samt ett tomrör för elkabel när jag nu har hela vägen uppgrävd. Förhoppningsvis kommer jag inte behöva gräva mer sen…

Före:

IMG_3765[1] IMG_3767[1]

En avgrävd kabel. Kan det vara den gamla inkommande tråden till huset tro..? Annars hade grävaren en teori om någon form av jordkabel.

IMG_3769[1]

Eftersom vi grävde en ny schakt rakt över gårdsplan istället för den där böjen som förra kulverten låg i började vi vara försiktiga när vi närmade oss var vi trodde inkommande elkabel skulle vara för att inte råka gräva av den. Det blir så tråkigt att vara utan el… I grävschakten för gamla kulverten låg det där gula varningsbandet över kabeln så som det ska vara men i den nya grävschakten en halvmeter bredvid var det tur vi var försiktiga för där låg kabeln alldeles bar… Lurigt!

IMG_3771[1]

Tog ett par timmar så var det klart. Tänk vilken skillnad på handkraft och riktiga maskiner…

SIMG_3774[1] IMG_3775[1]

Hundarna blev glada över att äntligen få lite roliga lekytor. Det kommer att få bli ett grävpass innan kulverten kommer för att skyffla upp allt nedrasat material igen…

IMG_3776[1]

När jag stod där som gropagris kom lilleman ut och ropade att det var telefon. Eftersom det sällsynt ringer andra än försäljare till vår hemtelefon skickade jag in tonåringen för att vänligt men bestämt avvisa denne. Det visade sig att det var den utlovade saften och hembakat glutenfritt bröd som levererades hem. Inte tänkte de bara på mig utan det var även med en påse bröd till barnen. och lite tidningar. Tänk vad det finns underbara människor, tack! Blev så rörd så jag grät en skvätt… Passade alldeles utmärkt att jag när jag sprang in och handlade på en snabb på vägen hem kom på att jag skulle göra rotfruktssoppa. Nu fick jag gott bröd till!

IMG_3778[1]  IMG_3779[1]

Nu sitter jag här och bara somnar.  Det där att sätta mig ner fungerar inte. Kanske ska försöka göra klart allt som ska göras så att jag kan få några timmars välbehövlig sömn.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.