Jobbat med Maja, tillit och att fånga i hagen

Maja som igår när jag inte hann med henne verkade väldigt sugen på att göra något var inte alls intresserad i dag när jag faktiskt skulle jobba med henne. Hon gick undan så det fick bli till att jobba med tillit och att fånga i hagen. Det tog en stund men sen gick det bra. Med bara halsring gick vi en liten sväng i hagen. Det gick bra. Sen var det klart för den här gången.

Fina duktiga Maja!

IMG_6925[1]

Hade tänkt jobba med sadelpadden men eftersom hon gick undan från att bli fångad fick det bli träning av tillit, att bli fångad samt följsamhet. La ifrån mig sadelpadden och Majas grimma för att jobba lugnt och försiktigt med henne. Hon tyckte till och med att den var lite läskig när den bara låg där på marken. För innan jag hade fått på henne halsringen var hon dit en sväng för att kolla läget. Det blev ju i och för sig lite träning med sadelpadden på köpet.

IMG_6916[1]

Unghästarna de vill däremot gärna vara med hela tiden. De går mer grundligt till väga och undersöker allt mycket närgånget, sparkar och biter lite i det… Det vill säga, får de inte vara med så hittar de på dumheter.

IMG_6897[1]

 IMG_6899[1]

IMG_6920[1]

This entry was posted in Islandshästar, Nordsvensk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.