Promenad spetsad med bocksprång och galopp

Det mesta av snön som kommit i morse regnade bort under förmiddagen. Vid lunch klarnade det upp. Solen visade sig t o m en stund. Det blev en hästpromenad med 11an och grannarna.

Loke fick följa med. Det var andra gången han var med på promenad. Mycket spännande och han var taggad skulle man kunna säga. Han tyckte att det var så obehagligt att gå över motorvägen så att när han nästan var över blev det för mycket och han drog järnet… Det gick bra. Vi fångade in honom på andra sidan bara. Jag red Birkir till och från. Det var ett tag sen han blev riden så det blev inte så långa sträckor med ryttare i taget. När vi kom till det stora öppna fältet kunde inte Birkir hålla sig utan drog iväg först i trav och sen galopp spetsat med lite bocksprång. Det tyckte han var kul! Lite lagom vardagsedge för matten som satt på men det var ändå under rätt så kontrollerade former. När Birkir satte av kunde ju inte Loke motstå frestelsen utan satte av efter. Sen fick Loke straffkommendering att gå med matten. När vi kom mot slutet av rundan hade han lugnat sig och uppförde sig. Inga ytterligare incidenter.

IMG_6815[1]

Välkomstkommittén när vi kom hem igen, Maja, Skálda och Audna. Maja tyckte inte att det var lika jobbigt att vi gick iväg idag. Även om hon allt bra gärna hade velat följa med. Tycker allt att hon acklimatiserar sig bra.

IMG_6819[1]

This entry was posted in Islandshästar, Nordsvensk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.