Säg den lycka som varar – Audna på djursjukhus

Jaha så här blev det, säg den lycka som varar. En stycke Audna på Djursjukhuset i Slöinge… bara att hoppas på att hon bara är blåslagen och inget värre.

IMG_6464[1]

Audna blev ju sparkad på förmiddagen när hon tänkte åtgärda sin lägsta rang och gav sig på Maja. Är huvudet dumt får kroppen lida och just nu lider stackars Audna. Hon visade inget direkt efter själva sparkandet och en bra stund efteråt annat än att det syntes att det hade gjort ont. Sen gick hon och la sig i den nedre hagen. Skálda, Bergthora och Melódia gick efter och vaktade. Jag gick in för att få i mig lite fika. När jag kom ut igen anade jag ugglor i mossen när Audna fortfarande låg ner. Kollade läget och hon var helt apatisk. Ringde veterinären och fick rekommendationen att åka till Slöinge Djursjukhus.

IMG_6463[1]

Det blev intressant. Ropade ut ungarna. De brukar inte göra många knop här hemma men när det är kris, då kommer de som skållade råttor och är fantastiskt duktiga. Hästtransporten som jag så redigt hade fyllt med skräp igår lastades ur på nolltid.

IMG_6389[1]

Sen till det stora bekymret. Hur få med och på Audna på transporten. Efter en hel del kämpande gick det till slut vägen. Ringde efter en snäll granne också att hjälpa till. Audna var sannerligen inte samarbetsvillig (vilket väl i det här fallet får ses som ett gott tecken). Men efter en hel del lirkande, dragande och lyftande så kom hon in i transporten. Körde till Slöinge och det verkade i alla fall inte som att det är något jätteakut. Får hoppas att prognosen håller i sig… Personalen hade fullt upp med en häst som åkt med hästtransporten av vägen så jag får besked via telefon senare. Det är glashalt, kör försiktigt!

Hästtransporten är i alla fall återigen fylld med skräpet som alltså måste komma till återvinningen imorgon för att vara redo att frakta häst igen. Ibland är det bra med kniven på strupen…

Tänk vilken tur att jag faktiskt köpte en hästtransport. Det är för såna här tillfällen som det är absolut nödvändigt att snabbt kunna lasta och fara iväg.

This entry was posted in Islandshästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.