Skáldas tur med ryttare på tur, tredje gången

Tre hästar kom med ut på en runda ikväll, grannen promenerade med Birkir, granntösen red Melódia och jag varvade promenad med ridning på Skálda. Det här blev Skáldas tredje gång med ryttare utanför hagen. Efter två kvällar med nästan ljust i fullmånens sken var det beckmörkt ikväll.

Skálda går fram. Hon hade lite egna åsikter om var hon ville gå men accepterade att jag tyckte annorlunda. Hon var väldigt sugen på att äta… Lite stressad under motorvägen men att tåget dundrade förbi när vi precis kommit ut ur tunneln gick förvånansvärt bra. Fortfarande rätt läbbigt att gå på bron över motorvägen men inte värre än att hon har lite brått. Att passera hingsten är snart vardagsmat. Det bekom henne inte att vi kom efter de andra. Hon är lugn och trygg även om det är nerv i henne.

Melódia som fortfarande var kvar i tunneln när tåget passerade tog det med jämnmod. Annars var hon mer intresserad av att äta gräs första halvan av rundan men sen fick hon fart framåt. Traskade på en bra bit framför oss andra. Lugn, trygg och med nerv även hon.

Birkir traskade på, tyckte inte det verkade vara några större bekymmer med varken hingst, tunneln eller bro. Däremot ville han inte gå fram alls bitvis.

Hon är så tjurig när det vankas lite godsaker Skálda… lillebror Loke hålls på plats där bakom. Gud nåde honom om han försöker tränga sig fram.

IMG_5829[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.