Premiärridtur på Birkir och Melódia börjar bli rutinerad

Så var det dags för premiärridtur på Birkir utanför hagen. Det är alldeles otroligt hur duktiga de är de här hästarna som är under inridning. Birkir är buffligare än de väldigt känsliga och lyhörda Melódia och Skálda. Det gick att starta och det gick hyfsat att styra. Att stanna var han däremot inte så intresserad av även om det gick det med… Blev även några steg i trav när han kom på efterkälken för att komma ikapp. Vi gick igenom tunnlarna under motorvägen och över bron över motorvägen. Läskigt men hanterbart. Det där att ha ryttare på ryggen, det verkar han inte ha några som helst bekymmer med. Var mest de nya omgivningarna som var spännande.

Men, vilken snygg häst han är! Vi passerade andra hästar, det var spännande minsann! Som han blåste upp sig och så snyggt han trippade fram med höga benlyft och sväv när han snurrade runt, framför allt när vi passerade hingsten. Med rätt ryttare verkar det lovande till tävlingsbanan.

IMG_5733[1] IMG_5738[1]

IMG_5753[1] IMG_5766[1]

Melódia börjar bli riktigt rutinerad vid det här laget. Myra och Melódia red t o m en liten slinga genom skogsdungen när vi andra fortsatte vägen fram.

IMG_5741[1] IMG_5749[1]

Det besvärligaste med Melódia är att försöka få sadeln att sitta där den ska. Hon är rund som en boll…

This entry was posted in Islandshästar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.