Det går framåt, sakta men säkert

Det är svårt att få tiden att räcka till men idag har alla tre hästarna som ska ridas in gått lite med ryttare.

Efter lite inspiration från söndagens clinic med Karin Petersen, Hästvett, jobbade jag med ett grimskaft på varje sida som tyglar idag. Skálda tyckte så klart att det var läbbigt men de andra två tog det med jämnmod.

Började med att försöka fånga Melódia i hagen. Det var varken hon eller Skálda speciellt sugna på alls… Det slutade med att Bergthora tyckte att det fick vara nog med springandet i den där hagen. Hon gick helt sonika in i stallet varpå stirrpannorna Melódia och Skálda  följde med. Och i stallet är det inga större bekymmer att få på dem grimma…

Började med Melódia. Hon var stirrigare än stirrigast. Förmodligen tyckte hon att det var förskräckligt mycket bitande insekter… hur det nu kan vara det så här i mitten av oktober. Det har sannerligen varit en varm höst. Melódia längtar nog efter vinter och kallt så hon slipper ifrån de där eländiga insekterna. Nåja, efter en stunds markarbete satt jag upp. Hade tänkt att 21an som… kors i hela taket… snällt hade kommit ut för att vara behjälplig med markstöd och leda så att hästarna skulle få gå lite med ryttare. Så blev det inte. Hon var så stirrig så det var bättre att han höll sig på en bits avstånd. Melódia tyckte att hon ville mot stallet och skydd för insekterna så hon gick ditåt. Lyckades styra lite och gå ett litet extra varv när hon inte kom längre för stängd öppning. Tyckte att det gick förvånansvärt bra. En mycket duktig häst trots att hon blir så störd av insekterna.

Näst på tur var Skálda. Hon var inte riktigt lika stirrig om än det liksom vanliga stirriga som hon alltid är. Efter lite övertalning tog hon mycket trevande steg framåt efter 21an. Hon behöver det där markstödet för att våga förflytta sig. Det är läbbigt det där med en ryttare på ryggen. Mycket konstigt… hon är så duktig.

Sist ut var Birkir. Han är hur lugn som helst och följde hur snällt som helst med 21an när han gick. Han verkar inte berörd överhuvudtaget av att ha en ryttare på ryggen. Väldigt duktig även han.

De är så duktiga alla tre. Det är så roligt!

21an tog motvilligt fram kameran till slut så att det åtminstone blev några bilder på Birkir med ryttare på ryggen.

IMG_5526[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.