Löpning #2 Höst 2015

#2 9,5 km. Hinner inte med… här kommer löpningen från i förrgår. Det som inte dödar, härdar… eller nåt. Kom hem från jobbet och tänkte att nej, det blir ingen löpning idag. Jag är för dålig. Sen gick jag och bytte om till löparkläderna. Jag har verkligen ett skruvat förhållande till den här löpningen… Skulle nog inte komma ut och springa en meter om det inte vore för att jyckarna älskar det. Är så otroligt avundsjuk på alla er som älskar löpningen och inte kan vänta på att få komma ut och springa. Själv tvingar jag ut mig… varje gång.

Drog iväg med draghunden Fille först som vanligt. Det var varmt… det är alldeles fantastiskt att det kan vara rena rama sommarvärmen med en gassande sol en fredag eftermiddag nästan i mitten av september. Det är bara det att min kropp uppskattar inte kombinationen värme och löpning. Verkligen inte! När jag en km före avklarat första varv börjar fundera på hur jag ska överleva ännu ett varv med nästa hund…då är det inte så roligt.

Nåja, hem och bytte hund. Hugo körde på i ett för honom lite högt tempo från början. Han är så lycklig att få komma iväg på en löprunda. Försökte hålla igen honom eftersom jag har ett något bättre sinne för det där med att planera tempot för att orka hela rundan än vad han har… han kroknade förstås. Och kroknade med råge. Tror det var otroligt länge sen det blev ett så långsamt varv med Hugo. Om jag har svårt med värme har han det ännu värre (och då pratar vi ändå relativt överkomliga 20 grader). Det var jobbigt, men som sagt, han är en lycklig hund när han får springa även om han tycker det är varmt. Försökte ta vara på det långsamma tempot med att träna fotisättning med högre benlyft etc när tempot var så lågt så att klockorna nästan stannade.

Springer i mina älskade Nike Free Flyknit. Det enda som kan vara något störande med dem är att det fastnar grus i sulan som om det är lite större stenar känns under foten när jag springer. Fick stanna för att tömma skon…

IMG_5222[1]

Hade till och från lite ont i halsen. Funderade på om det var en förkylning på gång eller halsbränna. Gissar på att det faktiskt är en förkylning även om den är så snäll så att den knappt märks. Frågan är hur det blir med löpningen som jag hade tänkt idag..?

This entry was posted in Löpning, Träning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.