Har gjort slut med Berra och Robban har flyttat in

För ungefär ett år sen köpte jag en robotdammsugare, Berra. Han har visserligen stundtals skött sig hyfsat men han har inte varit helt med på noterna. Han har beklagat sig, kört fast och ibland även arbetsvägrat förutom att han väckt mig på nätterna några gånger när han beklagat sig högljutt över sakernas tillstånd. Till slut så stod han bara och snurrade runt och tyckte att han kört fast mitt på golvet. Jag tröttnade och han fick flytta hem till leverantören igen.

Häromdagen flyttade så Robban in. Och vilken skillnad! Än så länge har han inte beklagat sig en enda gång. Han kör gladeligen över kanten mellan köket och vardagsrummet som Berra hade lite svårare med. Det gick i o f s men han fick ofta hålla på ett tag. Raskt gör Robban det han ska och sen kör han tillbaka till laddaren. Vilken underbar hjälpreda!

Idag fick han jobba en vända i morse och sen körde han ett pass även på eftermiddagen. Det är helt makalöst att det blir dammsuget medan jag kan hålla på med annat.

En Neato Botvac 85 är det. En variant som är anpassad för djurhem… här i rucklet får den verkligen bekänna färg. Den har som sagt krånglat men Robotexperten som jag köpte den hos har varit exemplariska med att sköta reklamationer. Inget krångel eller knussel. De har bara mejlat fraktsedel för retur och sen har jag fått en ny vara efter några dagar. Det verkar som att tillverkaren har fått ordning på styrsystemet nu. Eller så fick jag måndagsexemplar från början…

IMG_4963[1]

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.