Hur mycket hinner man på en dag..?

Många timmar på väg idag t o r Tvååker – Bräkne-Hoby. För att få i mig lunch gav jag den glutenfria hamburgaren från McDonalds en chans igen. Idag lyckades jag nästan äta upp hela, lämnade de sista brödbitarna bara.

IMG_3013[1]

Kranen är på plats. Den är några meter hög den där bommen.

IMG_3015[1]

Hann med en liten tripp för att titta till unghästarna på betet. Skáldas skador ser torra och fina ut. Hoppas att de fortsätter att läka bra. Har hunnit smälta informationen från igår att det kanske blir föl även nästa år. En luring till smyghingst har gått i flocken hela sommaren. En kastrering som inte gick som den skulle ha gjort, så kan det gå…  Jaja, jag tycker det är roligt med föl så nu kommer jag väl bli besviken om det inte blir något och glad att det inte var Birkir.

IMG_3026[1] IMG_3030[1] IMG_3032[1]

Det där med vilodag från kroppsarbete gick jag bet på. Kom hem, kastade av mig kjolen, drog på arbetskläderna och tvingade ut mig till värmesystemet. Rörmokaren kände nog lite sympatier för mitt slit igår. Han var snäll och lånade ut sin såg så att jag skulle kunna få bort kulverten. Dessutom sa han efter att han tittat in i pannrummet “Jag måste säga att du är duktig…”.

Före: Observera höjden på spadskaftet.

IMG_3034[1] IMG_3035[1]

Det är så kul att gräva samma schakt flera gånger. Jag gräver ur och hundarna river ner…

IMG_3038[1]

Kulverten är väck. Lyckades faktiskt gräva ur under väggen till pannrummet så att jag fick loss kulverten hela vägen.

IMG_3041[1]

Inte helt lätt att gräva. Ett väldigt smalt schakt. Får stå lite på snedden för att få plats. För tillfället är det tur att jag är smal som en räla… En meter djupt är väldigt mycket när det ska grävas för hand. Kom kanske inte en meter men åtminstone 95-98 cm. Kämpade på tappert i motgång med mycket sten, dessutom en väldigt stor sten, typ berg. Det blir rätt tungt att få ut massorna också när det ska skyfflas upp över en meter. Envis som jag är tog jag mig i alla fall några meter. Gav upp när det mörknat och det började surra en mygga vid örat. Den sista efterbilden är mörk och eländig men kolla spadskaftet. Vill man väldigt gärna syns även den stora stenen på höger sida av schakten. Då är det bara en sisådär     27 m kvar…

IMG_3043[1] IMG_3044[1]

Dagens stöldgods… ett redigt cykellås. Mmmm, vad gott Hugo…

IMG_3046[1]

Äntligen fick jag sätta mig i soffan, när jobbet är avklarat, grävskiftet hemma avklarat, hästarna nattade, lilleman nattad. Då är det min tur. Middag vid 21.30. Får väl vara glad att det fanns rester att äta från igår, quinoa med köttfärssås. Behövde bara göra sallad. Inte bara jag uppskattar att jag landar i soffan en stund. Det kommer genast ett gäng djur som vill vara nära. Kolla in Filles sovstil med tassarna upp mot mina axlar. Undrar hur jag ska orka ta mig upp ur soffan och försöka orka göra färdigt här inne så att jag får sova…

IMG_3049[1] IMG_3050[1]

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.