Oanad talang för minigolf

Idag var det dags för en prestigefull batalj på minigolfbanan med La Familia. Till min stora förvåning verkar det som att jag har dolda talanger. Visade var skåpet ska stå på minigolfbanan genom att vinna med hela 9 poängs marginal till tvåan. Snittade med precis tre slag per hål. Förvåningen har inte lagt sig än… Efter att ha firat med glass åkte jag och tonåringen hem igen och lämnade blötdjuren och lilleman vid stranden. Stranden är inte mitt favorittillhåll direkt.
Har varit en helt makalös sommardag idag. Slängde mig på magen ute i solen och kärnade ur körsbär eller klarbär eller vad det nu var för något för att göra en paj att bjuda den badande familjen på när de kom tillbaka från stranden. Tänk vad det är gott med smulpaj och vaniljvisp! Gör alltid dubbel sats av smulet så att det blir mycket pajdeg. Det är gott det! Idag bytte jag ut lite vetemjöl mot havregryn. Det blir verkligen gott!
Smulpaj
Lägg frukt/bär i en pajform.
Blanda ca 0,5 dl socker med 1 msk potatismjöl.
Fördela över bären.
Deg:
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
4 msk socker
150 g smör
Mixa ingredienserna.
Fördela över bären.
In i ugnen i 225 grader i ca 25 min. Ta ut den när pajdegen blivit lite färg på.
Så åkte de hemåt igen gästerna och jag fick lite gjort ute på kvällskvisten. Mockade rent en box åt Melódia, tränade på att lyfta hennes hovar, smörjde eksemet osv.
Fyllde även på nytt vatten ute i hagen. När jag fyllde på från den egna brunnen tog det en halvtimme… med det kommunala vattnet 10 min. Det är lite skillnad  på trycket det…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.