Bilning del två

Ojojoj min stackars stackars kropp. Äntligen har den fått landa i soffan. Frågan är hur jag ska komma upp ur sängen imorgon..?

Här kommer del två av operation bilning…

Efter en kort paus var det bara att köra på igen. Bilade upp lite mer vid kopplingen till den gamla kulverten för att rörmokaren skulle få plats. Så, då var det klart för rörmokaren att komma.

IMG_2975[1] IMG_2977[1] IMG_2978[1]

Ingen rast, ingen ro. Medan jag väntade på rörmokaren gav jag mig på nästa bilningsprojekt. Att bila bort den gamla stensättningen eller vad de nu gjort för något en gång i tiden. Bild före och efter. Fast det kändes inte som att jag kom igenom inne på den där ljusa cementen.

IMG_2979[1] IMG_2984[1]

När rörmokaren var klar med bortkopplingen av värmekulverten återgick jag till pannrummet. Den sista biten rör hade plockats bort så det var bara att försöka gräva ur för att kunna lägga ner den nya kulverten djupare. Känns inte som att en värmekulvert ska gå precis under golvet… Så bara var det dock inte. Var nog längesen jag spottade och fräste så mycket. Så mycket sten och elände så besvärligt att få ut allt bös.

IMG_2986[1] IMG_2988[1]

Bättre än så här lyckades jag inte få till det. I botten ligger fyra stora stenar som jag inte, hur gärna jag än vill, förmår rucka på än mindre lyfta ut. Frågan är hur djupt kulverten behöver ligga under en byggnad..? Vill helst inte gräva om ingångshålet under väggen heller.

IMG_3007[1]

Dagens utgrävning från pannrummet…

IMG_3010[1]

Blev en vända till för att försöka nyttja den där bilaren till fullo när jag nu hyrt den. Plockade först bort det jag bilat bort från den ljusa delen. Precis som jag misstänkte var det långtifrån klart. Bara att bila på, köra bort böset, bila, köra bort böset… så höll jag på. Att bila upp pannrumsgolvet var en fjärt i rymden jämfört med det här eländet…

IMG_2990[1]  IMG_2996[1]

Det var skiftande form av armering i gjutningen…

IMG_2997[1] IMG_2999[1] IMG_3002[1]

Då bör allt som behövde bilas vara bilat. Återstår att köra bort resten men det får bli en annan dag.

IMG_3003[1]

Äntligen plockade matte fram den roligaste leksaken… presenningen. Vad är det som gör att hundarna blir som tokiga när de stora presenningarna kommer fram..? Dagens bortforslade material från baksidan. Det blev några lass där med… typ fem skottkärror.

IMG_2993[1] IMG_3004[1]

Hugo tuggade i sig den ena handsken när jag var in och  skrev det förra blogginlägget vid lunch. Bytte till ett par i stort sett nya när jag gick ut igen och se som de har fått jobba… bara att slänga efter dagens arbetspass. Mina stackars händer har varit med om bättre dagar…

IMG_3011[1]

Tur jag ska en tripp till Blekinge imorgon. Inget kroppsarbete alls på schemat…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.