Power bars med havregryn och mandel

Vet inte vad som hänt men det är någon som har flyttat in och tagit över 21:an. Sen han började träna för en vecka sen är han som förbytt. Istället för att spotta och fräsa åt det mesta nyttiga i matväg har han börjat prova nya saker. Igår skulle han ha citronvatten. Idag hittade han ett recept från Vårrusetreklamen jag hade lagt fram för att kanske möjligtvis eventuellt prova någon gång. Han hade precis beklagat sig över att han behövde ha med sig något till eftermiddagsfikat på jobbet. Det kurrar tydligen i magen då. Dröm om min förvåning när han ville att jag skulle baka det där receptet, något med havregryn, chiafrön etc..? Det vill till att smida medans järnet är varmt. Inte hade vi alla de där ingredienserna hemma men man tager vad man haver…

Recept Power bars:

1 dl havregryn

1 dl bovetekross

1 dl kokosflingor

2 dl mandel

3 msk chiafrön

1/2 tsk vaniljsocker

2 msk honung

2 äggvitor

Mixa allt i en matberedare. Smeta ut det på en plåt med bakplåtspapper. Ca 1 cm högt. 200 grader i 15 minuter. Dela och låt svalna. Klart.

De smakade inte så mycket men var helt ok att äta. Det tyckte t o m 21an…

IMG_3393[1]

Originalrecept

IMG_3394[1]

This entry was posted in Fika, Glutenfritt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.