Ullared och storhandling

Blev ett besök på Gekås idag. Var ett efterlängtat besök. Hade byggt upp ett rätt stort köpbehov. Vi var inte helt ensamma där men helt drägligt ändå. För första gången tvingade jag tonåringen att dra en vagn så vi fyllde två stycken… det är dyrt att ha semester. Det sprang omkring tv-folk där idag. Vi undvek skyndsamt alla tillfällen att komma med på bild. Vi är ungefär lika kameraskygga båda två, jag och tonåringen.
Fille och Hugo fick både godsaker och roligheter. Basketbollen höll säkert i hela tre minuter innan Hugo effektivt punkterade den. I o f s var den rolig att leka med även punkterad. Köpte även en gummifrisbee. De använde den kanske inte riktigt som det var tänkt…

Suck… det värsta är att allt ska packas upp också.

Gick ut för att köra ett kvällspass grävning. Jag gräver upp och hundarna rasar ner jorden igen… 

 
Är ett schå att försöka rädda alla maskar jag träffar på. Får lika ont i hjärtat varje gång jag råkar göra illa någon med spaden. Idag var det två maskar som hade gjort knut på sig själva. Kan inte påminna mig att jag har sett det innan. Det kanske är vanligt..? Hjälpte dem i alla fall att komma loss ut knuten och räddade dem till en säkrare plats.

Det började rätt lätt med sandgjord på baksidan. Gick som hejsan att gräva. Lätt att vara kaxig då. Sen kom jag runt knuten och in i rothärvorna. Betydligt besvärligare. Nu har jag gett mig in i det verkligen tunga… den hårt packade gårdsplan. Tog mig väl ungefär 1,5 m ikväll. Tur att jag varit med om en del oförätter genom åren. Det är bara att dra mig någon till minnes så går det att gräva lite till… Det var ett redigt dagsverke. Det känns i kroppen minsann…

Bara ca 11 m kvar…

När jag körde ut dyngan efter mockningen hörde jag en kisse som pratade och pratade. Började nästan bli orolig att det var någon skadad kisse, men det var bara Sören som meddelade att jaktlyckan varit god och att han nu kom hem med godsaker.
Det var minsann ingen okynnesjakt. Han gick tillbaka och åt upp kvällsmaten. Slurp sa det så var det bara tre vingfjädrar kvar… 

Fille vill verkligen vara nära…

Såg filmen Mud ikväll. Den var riktigt bra, kan rekommendera den!
This entry was posted in Hundar, Katter. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.