En bil till skroten men tjugoåringen klarade sig bra

Tjugoåringen skrämde skiten ur sin stackars mamma i morse. Ringde och lät helt chockad kl 7.48, precis när jag skulle lämna elvaåringen på skolan. “Jag har kört av vägen efter Morup. Ligger på taket och det är ingen bil som stannar.” Så bröts samtalet… Gaahhhh

Larmade dit räddningstjänst och ambulans. Polisen hann tydligen också fram en sväng. Mötte upp på sjukhuset i Varberg. Han hade en otrolig tur och slapp undan med blotta förskräckelsen. Efter en rejäl undersökning och skiktröntgen var summan: en bula och ett litet sår i huvudet samt ett skrubbsår på knät. Jackan hade gått sönder på axeln. Gissar att glaset tog den när han kröp ut genom det krossade fönstret.

IMG_1914[1] IMG_1909[1]

Det stannade till slut en bil med en redig undersköterska i som tog hand om honom på plats. Filtar på och förbud att röra sig ytterligare. Tack snälla! Sen tog ambulanspersonalen hand om honom. Han kom in till sjukhuset kl 8.30. Ungefär kl 11 var han färdig. Lysande akutsjukvård idag även om tjugoåringen tyckte att det tog lång tid. Hans största bekymmer idag på sjukhuset var sticket i fingret för att kolla HB… han och det där med stick eller sprutor är inte kompatibla överhuvudtaget.

IMG_1917[1]

Var tydligen ett riktigt lurigt väglag i morse. Läkaren på akuten berättade att tjugoåringen inte varit ensam om halkolycka den här morgonen. De var en sisådär fem-sex stycken till ungefär likadana… Var annars helt obegripligt. Han måste ha haft extrem otur med blixthalka. En raksträcka, fick sladd, snurrade runt över mötande körbana och voltade nerför vägslänten till grusvägen nedanför med nosen mot hans körriktning. Tur han är ordentlig med att hålla hastighetsbegränsningarna så att det åtminstone inte gick snabbare än i 70 och hade bältet på.

Pust vilken förmiddag… mamman är helt slut.

This entry was posted in Missöden. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.