Återfallsrymlingen inne… igen… och igen… och igen

Loke var ju på driven igår. Idag ringde grannen strax före kl 13 och meddelade att unghästen var ute igen. Snälla grannar hjälpte till att få in honom igen. Strax efter kl 16 var det dags för ytterligare ett telefonsamtal. Hästfan var på rymmen… igen. Hämtade in honom. Bergthora är så snäll och hjälper till.

20150227 321 20150227 331

Undersökte statusen på stängslet. Det visade sig att det bara var el fram till öppningen mot gårdsplan. Fram med stängselkorgen. Bytte ut grindfästena för de var väldigt rostiga. Då fick jag el även i trådarna över öppningen. Därifrån gick jag sen bet.

20150227 345 20150227 349

Har el fram till handtagen. Sen är det stendött. Kan inte begripa vad det är som är vajsing. Nog för att trådarna är beväxta och har några år på nacken men det ser inte ut som att metalltrådarna skulle vara i så dåligt skicka att de inte skulle leda ström. Det blev mörkt och jag gav upp.

20150227 353

Var helt utmattad när jag kom in. Orkade inte laga mat så det fick bli nödmat. Kebabtallrik till mig och tjugoåringen, glutenfri pizza till elvaåringen. Kunde konstatera redan när jag körde iväg att Loke var utanför stängslet igen. Det var dock långt bort från vägen och grannen var förvarnad att så kunde ske så där fick han bli en stund. Först framåt sena kvällskvisten efter Let´s Dance gick jag ut för ett nattrace att försöka få in skithästen. Han hade redan blivit van vid proceduren så jag behövde inte ens hämta Bergthora. Han kom helt enkelt och ställde sig vid tråden och ville in… bara att öppna så klampade han in alldeles på egen hand. De är inte helt smarta de där kreaturen. Han kliver rätt igenom stängslet ut… men in..? Nehej, se det går inte… Han vill ju egentligen inte vara så där skild från flocken heller. Nej som sagt, speciellt smarta är de inte…

IMG_1781[1]

För att jag ska få en chans att kunna sova utan att vara orolig fick det bli stallet för hästarna. Mina hästar är INTE vana att vara instängda i stallet. De bara ställer sig för att vänta på att jag ska öppna dörren så de kan gå ut igen. Men tji i natt, nu får de alla lida för att Loke är en rymmare…

IMG_1784[1]

Hade en helt fullspäckad helg planerad redan från början. Nu ska jag tydligen behöva klämma in stängsling också. Vet i sjutton hur jag ska få ihop det här nu..? Har du lust att göra en god gärning är du hjärtligt välkommen på stängsling imorgon…

This entry was posted in Islandshästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.