Det där med lagom

Lagom är ett alldeles förträffligt svenskt ord. Ett ord jag tycker mycket om. Jag gillar det där med lagom. Det är bara det att jag själv har så oerhört svårt att landa just i det där med lagom…

Elvaåringen har efterfrågat bröd att äta här hemma ett tag nu. Det har liksom inte blivit av. Har inte haft någon lust att baka och kanske framför allt inte hunnit. Det tar evigheter att baka en del av det glutenfria brödet jag bakar. Det ska jäsa länge, sen jäsa igen och lång tid tar det i ugnen. Kommer jag på det för sent på kvällen eller att jag helt enkelt inte är hemma förrän det är för sent att börja, ja då blir det inget bakande. Idag kom jag i alla fall hem så att jag kunde sätta igång att baka vid femtiden. Drygt fem timmar senare är baket klart. Och ja, det var ju det där med lagom. När jag väl satte igång att baka blev det tre olika sorter…

Frallor/Hamburgerbröd

Fröfrallor

Foccacia/omelettbröd

IMG_1366[1]

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.