Nej men varför skulle jag få en lugn lördagskväll i soffan..?

Ibland är det mindre kul att vara ensamstående mamma i rucklet. Det skulle vara praktiskt att vara två. Inte bara praktiskt kanske men just när avloppspumpslarmet börjar tjuta vid elvatiden på lördagskvällen är det mest det praktiska jag kommer att tänka på…

Ja, för ikväll gick larmet till avloppspumpen… igen. Det har hänt i några omgångar. De flesta så klart mitt i natten när det är helg. Tjugoåringen fick slita sig från datorn för att assistera. Han inne i hallen med mig i luren för att lyssna när larmhelvetet slår av och jag ut i mörkret med pannlampan för att kolla i brunnen. Som vanligt var det inte en tillstymmelse till avloppsvatten i närheten av givaren. Plockade upp den för att torka av den. Det har historiskt gjort susen. Då tystnade den. Släppte ner den igen, då gick skitlarmet igång igen. Sen spelade det ingen roll vad jag gjorde. Larmet stod envist på sig. Fick ge upp. Blev till att fimpa säkringen, då blev det  äntligen tyst. Hoppas bara att det bara var larmet som den där säkringen tog. Underligt att lampan på dosan för avloppslarmet fortfarande lyser efter säkringen slogs av..?

Vad är det för en givare? Vad ska jag göra för att få ordning på den? Så kul är det inte att hänga ute vid avloppsbrunnen på nätterna…

Kan meddela att brännässlor även bränner i visset tillstånd så här i januarinatten…

IMG_1274[1] IMG_1275[1]  IMG_1276[1] IMG_1277[1]

This entry was posted in Missöden and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.