Hemgjort gelégodis

Är inne på det här att försöka äta lite bättre. Har kikat lite på en intressant blogg – Helande mat. Hittade recept på gelégodis att göra själv. Gjorde en variant på apelsinjuice härom dagen. De blev väldigt fina men smakade knappt nåt. Behövdes betydligt mer koncentrerad juice än vanlig drickajuice. De föll inte heller varken tjugoåringen eller tioåringen i smaken.

IMG_1011[1] IMG_1013[1]

På tjugoåringens inrådan prövade jag med hallon idag. Mixade tinade frysta hallon. Kokade upp dem med en skvätt vatten och lite honung, tog av från värmen, rörde i gelatin, lät stå i fem minuter, hällde i formarna och skjuts in i frysen. De blev inte riktigt lika hållfasta som de förra med apelsinjuice. Hade nog för lite gelatin den här gången. Smaken var helt ok men de där kärnorna i hallon är ett aber… får bli ren hallonsaft om det blir en nästa gång.

IMG_1029[1]

Får se vad jag testar nästa gång…

This entry was posted in Glutenfritt, Godis, Mat and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.