Ett stort lass julköttbullar

Så var årets lass köttbullar till jul klara.

IMG_0961[1]

Egentligen är det dumt att jag inte gör köttbullar oftare för när jag väl rör ihop köttfärssmeten för köttbullar går det ändå rätt snabbt. Behöver ju inte göra på 2 kg köttfärs varje gång…

Utgick från receptet på glutenfria köttbullar i Nytt Bröd – Baka gott utan gluten. Föredrar riktiga råvaror istället för suspekta pulvervarianter så det blev färsk riven gul lök istället för lökpulver.

Recept för 2 kg köttfärs

Vispa ihop:

4 ägg

4 dl grädde

4 tsk salt (blev lite för mycket)

svartpeppar (vitpeppar enligt receptet)

2 rivna gula lökar (enligt receptet lökpulver)

knappt 2 dl majsmjöl (2 dl enligt receptet)

Blanda ner köttfärsen ordentligt.

Rulla köttbullar.

Stek på medelvärme. Jag steker i kokosfett och ghee.

IMG_0954[1] IMG_0960[1]

Hemgjorda köttbullar är så gott!

This entry was posted in Glutenfritt, Mat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.