Gaah jobbigt för korrekturfascisten

Fick för ett tag sen en länk i ett av mina inlägg på G+ till någon som skulle ha nåt vettigt att säga om det här med kost. Läste lite i bloggen och mötte en sån där som tycker han vet bäst. Som bestämmer vilka regler andra ska leva efter och att de som inte gör det kan skällas ut eller idiotförklaras etc. Alltså såna som jag har väldigt svårt för och har väldigt svårt att förstå varför de tycker att det är berättigat att agera översittare. Tänkte i alla fall att jag skulle läsa hans bok för att se om han har något vettigt att komma med och hämtade den på bibblan idag på väg hem från jobbet.

Satte mig en stund här på kvällskvisten för att läsa och… gaaah korrekturfascisten skriker i mig! Inte förbättrades min redan från början något negativa inställning. Stavfel, ordfel och min allra värsta mardröm, man hit och man dit som är totalförbjudet om det ska vara någon som helst trovärdighet i en vetenskaplig text. Hur ska jag lyckas ta mig igenom den här boken med min mentala hälsa intakt..?

Var har korrekturläsningen tagit vägen..? Är det så att du tänker ge ut en bok, se till att någon med åtminstone hyfsade svenskakunskaper går igenom den först…

#h


This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

7 Responses to Gaah jobbigt för korrekturfascisten

  1. Danni Efraim says:

    Vad det är – vadå, matet?

  2. Den här meningen t ex "Om de påverkas på fel ska kan den situation skapas där risken för övervikt ökar."… 😉

  3. +Danni Efraim Nej, så heter det ju inte. Han menar så klart "skitet".

  4. Jag har enorm respekt för Gudiols kunskaper om träning och kost men boken är tydligen översållad med korrekturmissar, framför allt första upplagan.

    Synd om det skymmer innehållet.

  5. Danni Efraim says:

    Åh, är det Jacob Gudiol? Ja, han är riktigt duktig och vettig. Följer honom på Facebook och är ofta inne på hans blogg. Instämmer med ovanstående – synd om han slarvat med språket i boken, för han har mycket vettigt att komma med.

  6. Trovärdigheten för innehållet sjunker som en sten när språket är undermåligt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.