Döden på ladugårdsdörren…

Gjorde en förskräcklig upptäckt när jag skulle kånka pelletssäckar. Eller snarare, jag såg det inte förrän Hugo försökte hoppa upp på ladugårdsdörren för att kolla vad det var för suspekt där uppe. Alltså jag har egentligen inte så mycket till övers för kajor. De är synnerligen korkade, alldeles för många och störande. Men, här har inte bara en utan två stackars satar fastnat och förmodligen gått en långsam och plågsam död till mötes. Har så otroligt svårt för djur som plågas. På sätt och vis är det tur att de var döda. Har tidigare fått loss en kaja som fastnat på samma ställe men den hängde på utsidan så den såg jag men det var otroligt jobbigt mentalt det där att dra loss den. Lyckades i alla fall få loss den och den flög iväg. De här lyckades jag kila bort med hjälp av en hink och tjugoåringen som stod på andra sidan dörren och höll emot så jag inte skulle slå ihjäl mig om dörren gav sig iväg. Tjugoåringen var synnerligen orolig att han skulle få fåglarna på sig när jag fick loss dem, så han uttalade hemska hot om vad som skulle hända om så skulle ske… förstår honom precis. Har så svårt för att ta i djuren när de är döda. Hur korkade är de på en skala när de lyckas kila fast sina ben där i springan mellan brädorna. Nu måste jag försöka klura ut hur jag ska se till att det inte händer igen. De envisas med att trycka sig emellan dörren och väggen för att bygga bo och föda upp ännu fler kajor där innanför. Kanske ska göra två flugor på smällen. Om jag skruvar fast en tvärslå så högt upp det går likadant som de andra så kanske de inte ens kan trycka sig igenom längre. I vilket fall kan de inte i alla fall inte kila fast benen.

IMG_0837[1] IMG_0838[1]

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.