Löpning #50 & 51/50 Autumn edition 2014

Den där förkylningen kan fortfarande inte bestämma sig för om den ska klippa till eller dra vidare. Ligger där och smålurar i bakgrunden. Är inte tillräckligt dålig för att få ligga på soffan men ändå lite småtjock i halsen så inte helt frisk heller.

Blev till att pallra mig ur sängen strax efter kl 9 i morse eftersom jag skulle vara sällskap åt medryttaren på en runda. Tänkte visa ännu en annan runda hon kan rida. Kunde inte äta eftersom det var promenad/löpning på schemat nästan direkt efter uppstigning. Det blev en 9,3 km runda först med Hugo, Melódia och sällskapet. Så en knapp femma med Fille. Väl hemma igen efter allt motionerande av alla djur skulle pannan sotas, pellets kånkas, jag duschas. SEN fick jag ÄNTLIGEN äta. Då var klockan redan 13.30. Men jag kompenserade rikligt den sena brunchen med bl a stekt ägg och bacon. 🙂

#50/50 9,3 km. Hade med mig Hugo och Melódia. Melódia är inte helt med på noterna alla gånger. Det där att försöka springa med en Hugo som gärna hänger på i framkant och en sisådär 350 kr tung Melódia som släpar efter… det kostar på. Ni som någon gång har försökt dra med er en motsträvig häst vet nog förmodligen precis hur tungt det är… Nåja, även Melódia hade sina goda stunder under rundan och lite sprunget blev det även om det blev mest promenad. Det är mycket asfalt här i krokarna och idag även en passage med rätt stor sprängsten som underlag. Då blir det inget springa av alls så det vill till att sätta fart på benen under de sträckor där det är passande underlag för en häst att springa.

#51/50 4,7 km. Blev en tung runda med Fille. Att springa med en stark draghund EFTER ett första pass på 9,3 km är inte det optimala. Numera klarar jag det åtminstone hyfsat. Det tyder på att träningen ger någon form av resultat. Det är skönt att veta!

Och… tada! Där var alla 50 passa avklarade för den här utmaningen. Tjohooo! Tänk, det trodde jag aldrig. Den här gången gick jag med utan egentlig ambition att klara de 50 utan att det får bli så många rundor det blir. Och se på sjutton, det räckte hela vägen fram!

Det här borde var den fjärde utmaningen med 50 löppass på 100 dagar jag deltagit i. Har klarat tre och var väldigt nära på den fjärde, typ nåt pass eller två kvar om jag inte minns fel. Det innebär jag under det senaste året har snittat med ungefär ett löppass varannan dag. Det är riktigt duktigt!

This entry was posted in Löpning, Träning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.