Löpning #23/50 Autumn edition 2014

#23/50 12 km. Efter gårdagens synnerligen snabba runda med Fille försökte jag hålla den här i ett lite modestare tempo för att orka med en 12:a totalt. Så först drygt 7 km med Fille. Sen knappt fem med Hugo. Som tur är orkar inte Hugo något höjdartempo. Hade det jobbigt där i början av andra varvet men jag harvade runt de 12 km totalt jag hade tänkt mig. Det var ett alldeles underbart väder, rena rama sommarvärmen. Hade jag tänkt efter hade jag väntat med springandet tills det blev kväll, kallt, mörkt och vidrigt dvs perfekt löparväder. 😉

Hann knappt hem förrän jag kastade mig iväg på en ridtur med hästarna. Provade att ha Melódia som handhäst från hästryggen för första gången. Det var intressant… men gick faktiskt riktigt bra. Har fått dra runt henne de senaste promenaderna men idag var de pigga bägge två. Det vankades besök vid havet. Det gillar de!

IMG_0363[1] IMG_0358[1] IMG_0357[1] IMG_0353[1] IMG_0354[1] IMG_0350[1] IMG_0349[1]

Kan inte säga annat än att jag tagit vara på vädret och den fina höstdagen i alla fall.

Läste i boken Grain Brain av David Perlmutter, MD, i morse att aerob träning faktiskt innebär att även generna tränas. Träning ökar tillväxten av nya hjärnceller i hjärnans kom ihågcentrum. Att det viktigaste med träning kanske inte är ett starkt hjärta och en vältränad kropp utan det som händer där uppe i knoppen utan att vi märker av annat än de långtidsverkande effekterna av det. En mycket intressant bok. Har hunnit halvvägs än så länge.

This entry was posted in Islandshästar, Löpning, Träning and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.