Musik och dokumentärer på temat vatten

Teater Halland har ett återkommande event Doc Lounge Varberg. Hängde med dit för första gången ikväll. Först var det livemusik med King Melodies. De hade redan börjat spela när vi kom. Var helt övertygad om att det var en tjej som sjöng ända tills jag vände mig om för att titta på bandet och såg en karl med skägg vid micken…

IMG_0260[1]

Först ut bland dokumentärfilmerna var Fria vatten av Pelle Oskarsson. Om Ätran och den vandrande fisken. Kan inte säga annat än att det gör ont i själen att se laxarna hoppa ihjäl sig mot dammfundamenten. Hoppas verkligen att kraftbolagen tar tag i att bygga laxtrappor och underlätta för ålarna att ta sig uppströms. I nedre delen av Ätran verkar de göra ett bra jobb i  alla fall.

Deep Everest var nästa film. Handlar om Annelie Pompe som vill vara den högsta och djupaste av alla kvinnor. Hon besteg Mount Everest och gjorde världsrekordsförsök på fridykning till 126 m.

Sist ut var Oceanminded som handlar om organisationen I am water. En underbar film om fridykning med främst hajar men även delfiner och lite annat. Dessutom med ett så viktigt budskap att värna haven. En film som gav energi och glädje.

Var tveksam om jag skulle åka iväg men så glad att jag gjorde det. En givande kväll!

This entry was posted in Film. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.