Sten/betonghögarna på gårdsplan är väck!

Efter en synnerligen kvalmig förmiddag med en luftfuktighet som hette duga i kombination med ett fortsatt utslag på termometern runt 28-29 grader piggnade jag till på tidiga eftermiddagen. Då fick jag helt plötsligt för mig att jag skulle göra klart efter grävningen av värmekulverten förra sommaren/hösten. Fram med spaden för att ge mig på den där kullen/ojämnheterna jag aldrig orkade ta tag i när jag var nästan klar i höstas. Det var svettigt minsann. Det där med hårt kroppsarbete i temperaturer i det här häradet som är nu i gamla Svedala är ingen lek… Insåg rätt snabbt att här krävs påfyllning av mer jord. Ringde och beställde ett lass. Hyfsade till en stund till men det var ingen större mening att göra mer innan lasset med jord har landat.

Före:

IMG_9633[1]

Efter:

 IMG_9638[1]

Tog så tag i nästa projekt, operation rensning gårdsplan. Ringde efter hjälp av lastare för att få hjälp att få bort de två sten/betonghögarna som legat på gårdsplan ett år, sen jag hyrde bilaren och bilade bort pannrumsgolvet och den konstiga betonggjutningen utanför ingången på baksidan. Fick några timmars frist att snabbt som sjutton slänga igen schakten efter elen jag la ner till ljuset ute vid infarten. Kom av mig även där i höstas. Var mycket grävande förra sommaren och hösten, orken och lusten tog helt enkelt slut… men nu är det igenlagt. Åtminstone på gårdsplan. Återstår en liten bit längst in mot väggen. Hade tänkt byta ut den sista biten skyddsrör som blev en nödlösning med dräneringsrör. Får se om jag slänger igen det som det är eller om jag gör om det. Det lutar för tillfället åt att jag slänger igen det som det är…

Hann med att klippa gräset också. Tänk att det bär emot så att gå ut och köra igång gräsklipparen. Det går ju så snabbt och lätt med den här gräsklippartraktorn när jag väl sätter igång. Får försöka jobba med det där…

IMG_9637[1] 

Fötterna blir inte direkt rena av att jag ägnar mig åt grävning… då har de ändå varit nedstuckna i ett par rediga stallskor.

 IMG_9640[1]

Det blev en hel del skyfflande med god hjälp. Nu är båda högarna borta! Vet åtminstone en som kommer ha ont imorgon… men nu börjar det likna nåt på gårdsplan. Kanske kan bli lite ordning där…

IMG_9641[1]

IMG_9642[1]

This entry was posted in Renovering, Trädgård. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.