Pösmunken Sören

Var så nöjd med min planteringsinsats igår. Så gick jag för att titta till sådden idag. Vem satt där och pös rätt i planteringarna… Sören förstås. Han tyckte matte hade ställt i ordning en alldeles förträfflig viloplats. Matte svor ve och förbannelse, inte för att jag tror att det hjälper…

IMG_8345[1]

Idag åkte de blötlagda luktärtorna i jord. Fyllde de toarullar jag lyckades rota fram med ca 2/3 finjord och uppepå det 1/3 såjord och petade ner fröna. Kompletterade med sex krukor med samma fördelning jord men där några krukor fick husera upp till fem frön. Hoppas att det blir bra det där nu.

IMG_8347[1]

Såjorden var synnerligen torr så idag har alla plantor vattnats och plastats in. Kommer förmodligen bli vansinnig när jag ska vattna framöver men nödlösningen blev den här. Får se om jag kan hitta på något bättre. Hoppas att fröna gror snabbt så jag kan fimpa de provisoriska växthusen snabbt.

IMG_8348[1]

Rensade bort kvickrot och noterade att den vial jag hastigt och lustigt fick plantera om när acktanksrummet kläddes om sent i höstas faktiskt hade klarat sig liksom stockrosen som gick samma öde till mötes. Eftersom vialen redan var på god väg chansade på att vialen klarar att sås ute i rabatten direkt. Så fick det bli. Håll tummarna nu för att de tar sig.

IMG_8343[1]

This entry was posted in #blogg100, Blommor, Katter, Trädgård and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.