Hjälp jag är pannacottaberoende… Recept vaniljpannacotta

Det är snuskigt gott… idag med saltlakritschoklad.

Recept vaniljpannacotta

Lägg 1,5-2 gelatinblad i blöt i kallt vatten i fem minuter.

Under tiden gelatinbladen ligger i blöt:

Vispa ihop i en kastrull

3 dl vispgrädde

nästan 1 tsk vaniljsocker

knappt 0,5 dl rörsocker

Låt det precis bara koka upp under konstant omrörning.

Ta av från plattan.

Krama ur gelatinbladen och vispa ner det i mojan tills de lösts upp.

Häll upp i serveringsskålar.

Ställ i kylen i två timmar.

Ät!

IMG_7744[1] IMG_7748[1]

Men nu var det slut för den här gången…

IMG_7749[1]

This entry was posted in #blogg100, Efterrätter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.