Godistårta och veterinärbesök

Upp i ottan för att ordna inför lillemans åttaårskalas. Hos oss har barnen bestämt att när det vankas barnkalas så ska det serveras godistårta. Jag gör en tårtbotten som jag delar så det blir två fyllningsplan. Det understa fyller jag med vaniljvisp och det övre med chokladpudding. På med rätt hårt vispad grädde och så dekoreras den med godis.

Recept tårtbotten (recept nästan från Fogtdals Matlexikon, 1990, i stort sett det enda receptet jag använder från den receptsamlingen. Hur bortkastade pengar är inte det..?)

Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör

1. Smält smöret för att låta det svalna lite medan smeten fixas.
2. Smörj och bröa en form med avtagbar kant.
3. Vispa ägg och socker. Brukar vispa rätt länge så det blir så där fluffigt.
4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt smeten. Jag fuskar med att hälla i mjölet i smeten, slänga bakpulvret i mjölet och röra runt det med vispen före jag sätter igång och blandar ner det i smeten.
5. Tillsätt det smälta smöret.
6.Vispa ihop

175 grader i 35-40 min.

 Godistårta

Så var fikat över och ungarna gick ut i det faktiskt fina vädret. En av dem kastade sig givetvis i brädhögen från vindsrenoveringen och landade på en spik… grattis. Omplåstring men sen var det ut och leka igen. Konstigt vad ett plåster kan göra för att det ska bli bra igen… 🙂
Fiskdamm och hemleverans av 11 barn. Nu är det ett år till nästa gång. Pust… 
Så var det dags för nästa drabbning. Fölet Birkir från Haargaard hade en trasig mule. Ringde efter jourveterinären. Hur kommer det sig att djuren alltid skadar sig på helgen..? Tur vi har bra veterinärer i alla fall. Det största bekymret var att få på honom en grimma… det gick knappt ens i nerdrogat tillstånd. Däremot att bli sprutat i mulen, tvättad och sydd, det var inte så farligt.

 
 Birkir från Haargaard med hål i mulen.
 Nyfiken i en strut, Skálda från Haargaard.
Färdigsydd Birkir från Haargaard. Tre stygn blev det. Undrar hur i hela friden jag ska lyckas plocka stygnen om två veckor med tanke på att det var omöjligt att få på en grimma…
Nu hoppas jag att dagen fortsätter i en mer modest takt… spänningsmoment har jag haft nog av.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.