Apropå det där med att kommentera utseende

Det florerar en del “käcka” bilder på sociala medier med texter som summa summarum går ut på att det är dåligt att vara benig, dvs smal, för karlar gillar när det är något att ta i. Har lite svårt att förstå att motelden mot förutfattade meningar om att vara tjock istället blir att gå till angrepp mot dem som nu råkar vara smala. Blir det mindre elakt att öppet nedvärdera smala än tjocka..? Det finns förmodligen lika många smala som tjocka som blir ledsna över elaka kommentarer. Varför kan vi inte bara få se ut som vi gör utan en massa kommentarer, fördomar eller förutfattade meningar om hur vi borde vara..?

Du vet inte vilka inre krig mottagaren av kommentaren för…

Sist jag tog upp ämnet om snedvridna skönhetsideal var det tvärtom, då var det anorektisk smala vi alla tydligen ska sträva efter att bli för att vackert.

Vi lever i en tid med oerhört knepiga skönhetsideal som är i stort sett omöjliga att leva upp till. Låt oss en gång för alla bara skita i dem och se respektive individ som den människa de är. Vi har alla något vackert och duger precis som vi är med de skavanker vi har!

Kärlek!

This entry was posted in #blogg100 and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.