Mycoplasma, djur och muffins med kärlek

Det går dåligt med det här bloggandet. Varför det..? För att jag tycker att mina tankar är ointressanta för världen..? Ja! Men tanken med bloggen är att jag ska träna på att skriva. Det är alltså strunt samma om det är intressant eller inte.  Det viktigaste är att jag skriver. Är alltid den förste att säga åt andra att kasta den där Jante åt fanders. Alltså kastar jag härmed själv jante över axeln och skriver på efter bästa förmåga om min högst ointressanta vardag och kanske någon liten fundering.

Har varit sjuk, är inne på tredje veckan. En eländig vad jag trodde var en virusinfektion ända till i fredags då jag fick reda på att det var elaka bacillusker av sorten mycoplasma. Ingen lunginflammation men ett kraftigt påverkat allmäntillstånd med en röst som kommit i ett sent målbrott och en förskräcklig hosta. Gav upp försöken att bli frisk på egen hand igår och äter nu antibiotika. Var länge sedan jag var så sjuk. Det är nästan lite läskigt hur snabbt det går att gå ner sig i allmäntillstånd när man blir sjuk. Har tappat säkert ett par kilo i vikt. Det skulle säkert många tycka vore toppen men jag skulle behövt gå upp några kilo vilket innebär att jag nu har ännu fler kilo att jobba upp.

Gick idag en första promenad med hunden efter det jag blev sjuk. Rundan är ca 5,3 km vilket idag tog 50 min istället för som normalt 43 min. Kommer ta tid innan jag är på banan igen, men nu är jag i alla fall på gång. Får bli promenader några dagar till innan jag kan börja springa.

Idag har det varit kraftig dimma över hallandsslätten. Knappt ledsyn rent av… Fille var överlycklig att äntligen få komma ut på promenad igen! Fast han tyckte att det gick förskräckligt långsamt…

Hundpromenad i dimma.

Inatt hade det snöat. I lagom dos dock så att det räckte att plocka fram sopen och sopa undan snön lite lätt. Hästarna hade ett lager snö på ryggen. Helt otroligt vilken isolerande förmåga pälsen måste ha när snön kan ligga kvar på det viset. Bergthora hade också lite istappar som hängde i pälsen.

Bergthoras istappar.

Snötäckta hästar.

Ubbe Snubbe är en cool kille som även om han var måttligt förtjust över uppvaktningen inte hade lust att flytta sig från soffan. Oftast samsas hundarna och katterna förvånansvärt bra. Ända tills en katt bestämmer sig för att springa undan. Då kommer det per automatik en hund eller två efter. Senare busade Hugo och Fille loss i soffan. Då är det livat kan jag meddela.

Ubbe Snubbe, Hugo och Fille.
Fille och Hugo in action.

Alla Hjärtans Dag är en dag som är kluven. Visserligen är den helt sönderkommersialiserad. Har ingenting till övers för det budskapet, dvs köp, köp, köp. Men, det behövs mer kärlek i världen. Inte bara en dag utan alla dagar om året. Det innebär att även denna dagen är till för mer kärlek. Ta vara på dem ni har och älska mer! Det är en klyscha men kärlek kan slösas med hur mycket som helst! Är en jobbig dag att vara singel…

Jag slängde ihop lite gofika i form av chokladmuffins med siktat florsocker på med tema kärlek.

Muffins: Smält 50 g smör. Vispa fluffigt 2 ägg med 2 dl socker. Häll i 3 dl mjöl, blanda det med 2 tsk bakpulver och blanda sen med smeten. Häll i 1 dl mjölk och 1 dl smör. Vispa ihop. Rör ner 1-2 msk kakao beroende på hur start chokladsmak ni tycker om. Rör runt med vispen före ni vispar så blir det inte kakao överallt. Häll upp i 20 muffinsformar och skjuts in i ugnen, 225 grader i ca 10 min. Klipp ut en hjärtmall. Lägg på hjärtmallen på muffinsen, sikta över florsocker, ta bort mallen och det är klart! Se resultatet nedan.

Gott var det. Vi var tre stycken som fikade och alla tjugo tog slut…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

One Response to Mycoplasma, djur och muffins med kärlek

  1. Vad härligt du skriver Sofia!

    Nu har vi åkt på förkylning hela familjen. Blir nog inget jobb denna veckan. Det verkar vara “nåt som går” he he.

    Krya på dig och fortsätt blogga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.