Utfodringsordning

Så är äntligen alla i rucklet utfodrade. Det är en strikt hierarki för ordningen på när vi får mat.

Först kommer djuren.

Idag kom hästarna över till maten först. Sen var det hundarnas tur. Hundarna är mycket övertygande när det är så att de tycker att de är försummade beträffande det där med maten. Katterna har tillgång till mat dygnet runt så dem är det sällsynt synd om.

Sen kommer barnen.

Lilleman serverades andra halvan av den spaghetti med köttfärssås som jag hade tagit med mig att äta till lunch som sen fick åka med hem igen eftersom jag när jag värmt på den första halvan kom på att det var ju vanlig spaghetti och inte glutenfri… så det blev sushi till lunch… så synd. 😉 Näst i turordning står tonåringen. Han åt upp resten av spaghettin från gårdagens middag med fem grillkorvar som jag stekte på. Gnällde på att det var för lite pasta men med fem korvar till..? Till det serverades sallad.

Allra sist kommer jag.

Nu är dock även jag mätt. Åtminstone en liten stund eftersom alla matresterna tog slut blev det bara grekisk sallad till mig. Hade ingen större lust att äta bara äcklig grillkorv. Fetaosten… en räddare i nöden. Gott som sjutton! Som underhållning läste lilleman dagens läsläxa: ett kapitel i LasseMajas Detektivbyrå Cykelmysteriet. De sista sidorna under protest… men förvånande nog med glatt humör de första.

Isbergssallad, babyspenatblad, gurka, tomat, avokado, solroskärnor och fetaost. Dressing av olivolja, balsamvinäger och lite salt.

IMG_7627[1]

This entry was posted in #blogg100, Mat and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.