Stängsling och hundar

Stängsling

Alltid är det något som akut måste fixas i rucklet… 

Igår gav grindstolpen vid infarten upp. Det översta fästet för eltråden ramlade helt enkelt ur stolpen tillsammans med tråden då förstås. Så för att kunna släppa hästarna i övre hagen stod stängsling på schemat på sena eftermiddagen.

Slut som grindstolpe.

Före: Brännässlor, smörblommor och annat elände i drivor… Fram med röjsågen och allt annat som nu ska till för att kunna stängsla snabbt och effektivt. Måste ändå säga att det mesta blir rutin när jag gjort det några gånger.

Före: Brännässlor, smörblommor och annat elände i drivor.
Röjsågen som tar det mesta som kommer i dess väg.
Röjsågsföraren… dvs jag.
Efter: Stängslandet för just den här dagen är klart.

 Nu är det gott om plats så jag slipper upp och ut för att öppna stängslet i ottan för att sopbilen ska klara av att vända. Skönt, då slipper jag känna de ilskna vibbarna från sopgubben om jag skulle råka glömma mig. Kan förmodligen t o m parkera bilen på andra sidan öppningen och sopbilen kan fortfarande vända. Så nu är i alla fall inte vår soptunna ett arbetsmiljöproblem eller irritationsmoment längre…

Gott om plats för sopbilen att vända nu.
Hästarna i den vackra kvällningen.

Hundrapport…

Är fortfarande alldeles förundrad över att det går efter omständigheterna väl att ha hundbesök. Hade övernattande gäst med hund, en tik. Visst tyckte hon att de var jobbiga men inga allvarligare förvecklingar.
En springtur med Fille direkt efter jag skickat iväg lilleman med bussen. Om jag inte kommer ihåg fel hade vi vår bästa snittid sen jag började klocka våra löprundor, 4,49 min/km. 
Har haft lite väldigt lätt lydnadsträning med alla tre. Fille han kör hela repertoaren av konster han kan om och om igen för att få gottis. Hugo kommer snäppet efter, något seg. Buddha förstår inte riktigt vad jag vill… än… men det kommer.
Hugo och Buddha har varit i hundgården och blivit i hundgården idag. Börjar känna mig lite trygg med att det kanske kan förbli på det viset. Vågar inte ropa hej än dock… Har en fundering att lägga stora  stenar på insidan om stängslet för att förhindra ev framtida utbrytningar. Om inte annat så för att lugna mig…
Så till dagens hundmissöden… Än så länge har jag inte noterat några nya söndertuggade ting. Det har istället varit en smitningarnas dag… Buddha tycker inte om att åka bil. Han väljer att gå in istället för att hoppa in i bilen tillsammans med Hugo och Fille. Så när jag körde och hämtade tonåringen vid bussen på em gick Buddha in och vi andra åkte iväg. När vi kom hem igen, vem var glad i hågen uppe vid vägen..? Buddha… han öppnar ytterdörren själv tydligen. Grrr… Ja ja, tonåringen fick ut och gå hem med honom. Så hem och parkera bilen, ut med Fille och Hugo, varpå Hugo fick för sig att följa Buddhas tidigare exempel och sprang iväg uppåt vägen. Han vände faktiskt före han kom dit som tur är och kom hemlunkandes lagom till jag var på väg efter i bilen, arg som ett bi. 
Tror att Buddha åtminstone börjar känna sig hemma här. Vi har fått tillfälle att träna på var gränsen går för var han får vara och var han inte får vara under eftermiddagen. Vet inte hur många gånger han var på väg ut från gårdsplan för att jaga hästarna när jag var ute och fixade med stängsel etc men faktiskt snällt pinnade tillbaka på barskt kommando. Blev inget av med att jaga hästar…
Fille i täten… som vanligt.

This entry was posted in Hundar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.