Matstopp på Ikea

När vi var färdiga på Universeum hade klockan väl hunnit passera lunchtid. Vi dividerade lite fram och tillbaka ett tag på var vi skulle äta. Sonen yrkade på McDonalds och jag Ikea. Efter en väl genomförd argumentation föll valet på Ikea. Det som avgjorde till Ikeas fördel var: vi slipper ytterligare ett stopp, pommes frites, cola i valfri mängd och glass efter maten.

Ett stopp på Ikea innebar också en del shopping. Stod förvaringsburkar i glas på önskelistan. Det blev dock en del annat också…

Hugo funderade på vad han kunde stjäla…

IMG_7506[1]

Det blev lite smått och gott med hem. Hittade en ny variant på glasbyttor med tättslutande plastlock. Burkar med sånt där snäpplock. Kände mig lite wild and crazy och slängde ner två paket nya smörknivar i trä. Får se hur länge de här överlever Hugo. De brukar inte bli långlivade… Köpte på oss ett par saxar till. Förstår inte var saxarna tar vägen..? Finns aldrig någon sax när jag behöver den hur många jag än köper på oss. Här kan jag nog inte skylla på Hugo… Hittade också såna där lösteklämmor. Köpte ett par på Ica för några veckor sen. Tror de kostade minst 25 kr. Om jag inte kommer ihåg fel kostade de under tian på Ikea.

IMG_7511[1]

Sonen konstaterade nöjd när vi låg och skulle läsa kvällssagan att det varit ett lyckat stopp på Ikea med tanke på att jag råkade gå förbi pallarna med bland det bästa godiset jag vet… döskallarna. Nu har vi godis några helger framåt. Tonåringens kommentar när han noterade påsarna var “Ska vi knarka godis nu..?”

 IMG_7514[1]

De hade förmodligen köpt på sig alldeles för många hjärtformade hoyor inför Alla hjärtans dag som de nu sålde ut, så nu har vi två hjärtan i fönstret i badrummet.

Blir inte klok på det där med att övervintra pelargoner. Här i badrummet har jag haft två krukor i fönstret hela vintern. Den ena har klarat sig alldeles utmärkt och den andra är stendöd. Jag är USEL på att få dem att överleva vintern…

IMG_7512[1]

This entry was posted in Pelargoner and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.