Löpning #5/50 Spring time edition

#5/50 7,3 km. Här har varit en rätt vacker förvårdag idag men det blåser halv storm. Kände inte för att kämpa i motvinden på slätten så jag slängde in jyckarna i bilen och körde till Långåsspåret som går i ett litet skogsparti. Kom på precis när jag körde hemifrån att det hade gått väl många timmar sen jag tog medicinen. Men varför försöka vara snäll mot mig och springa in och ta den istället för att plåga mig extra mycket på löprundan..? Bland alla som inte lyssnar, sparkar och slår är jag den som slår hårdast. En vacker dag kanske jag lyckas bryta den där extremt dåliga vanan…

Nåja, till löpningen då. Efter att knappt sett skymten av en levande själ i det där spåret på hela vintern kryllade det av folk och jyckar idag. Det blev några spännande varv. Med Fille blev det 2×2 hundmöten på de två varven. Det är alltid lika spännande eftersom han är stövardöv och enträget vill hälsa. Får liksom släpa med honom förbi och en bra bit till. Det gick efter omständigheterna bra. Glömde pausa klockan vid hundbytet till Hugo. Först ett hundmöte med en tax, gick alldeles utmärkt. Husse och matte var tvungna att titta en extra gång eftersom inte hunden stämde med hunden för de andra två mötena. När jag nästan sprungit hela första varvet med Hugo kom vi ikapp en hel klunga, säkert 6-7 stycken, jyckar av modell dvärgschnauzer eller nåt liknande. Valde faktiskt att vända lite tidigare istället för den röra det kunde blivit av att försöka springa om hela det där batteriet. Sen mötte jag dem i alla fall när vi nästan var framme vid bilen. Var lite orolig för hur det där skulle gå men Hugo skötte sig exemplariskt. Blev bara lite upprymd av alla dessa hundar när vi passerade.

Känns skönt att ha lagt mig på plussidan på utmaningen. Det kör alltid ihop sig lite då och då när det är svårt att få till löprundorna.

This entry was posted in Löpning, Träning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.