Premiärbakning av Makrons

Såg ett recept på mandelmjölpaketet på makrons. I går kväll kom jag ihåg att separera äggvitor och lämna över natten i rumstemperatur så idag blev det bakat.

Recept:

125 g mandelmjöl

225 g siktat florsocker

4 normalstora äggvitor

25 g socker jag använde rörsocker)

Separera äggvitorna, låt dem stå över natten i rumstemperatur.

Häll i mandelmjölet i en bunke. Sikta i florsockret. Blanda väl.

Vispa äggvitorna hårt tills det går att vända bunken upp och ner. Blanda ner sockret försiktigt.

Vik försiktigt ner äggsmeten i mjölblandningen.

Spritsa ut i storleksordning 2 cm stora högar. Ta inte den smalaste spritsen… det gick så där innan jag bytte till en lite större. 😉

Låt kakorna stå i minst en timme innan de gräddas. Mina stod i säkert två timmar men de sprack ändå.

Grädda i 10-12 minuter i 160 grader. Mina skulle nog ha stått inne ännu längre.

IMG_6958[2] IMG_6955[1]

Fyllning smörkräm:

100 g smör

1,5 dl siktat florsocker

1,5 tsk vaniljsocker

När sex st kakor var fyllda med vaniljsmörkräm tillsatte jag ca 1/2 msk choklad till resten av smörkrämen och fyllde resten med.

För fyllning, ta en makron, lägg på smörkräm, lägg på ytterligare en makron. Klart!

IMG_6963[1] IMG_6964[1]

Inte blev de så vackra och visst gick de att äta men det blev väl mycket sött för min del. Nåja, då har jag provat och behöver inte göra om det…

IMG_6987[1]

This entry was posted in Efterrätter, Fika, Glutenfritt, Mat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.