De vilda fåglarnas tur att äntligen få smörja kråset

Så kom jag mig äntligen för att förbarma mig över de stackars fåglarna som förgyller omgivningen här i rucklet. För att slippa allt eländigt bös som blir över efter solrosfrön med skal så köpte jag svindyra skalade solrosfrön. Körde med det förra vintern och med tanke på hur hungriga våra fåglar verkar vara så var det väldigt skönt att slippa berget med skal till våren även om det nu suger i plånboken. Fåglarna fick också några talgbollar även om det inte verkar falla alltför väl i smaken. De faller dock till föga och nöjer sig med dem när solrosfröna tryter…
Hängde talgbollarna några snäpp högre eftersom Hugo har visat vissa tendenser till att tycka att det kan vara smarrigt att sätta i sig, mums. 😉
Det är faktiskt rätt fantastiskt hur snabbt fåglarna kommer på att det finns mat. Tog inte lång stund innan det var fullt i trädgården. Framför allt var det trevligt att se koltrasten igen.

Jyckarna tyckte att jag var alldeles på tok för snål med tilldelningen av solrosfrön till fåglarna och hjälpte glatt till att förstöra hinken och sprida mer mat åt pippifåglarna när jag vände ryggen till, tjohoo vad roligt…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.