Lakritskola doppad i mjölkchoklad med flingsalt

Om lakritspannacottan var lite av en besvikelse även om det var gott var resultatet från kvällens projekt rena rama drömmen för en lakritsälskare – lakritskola och lakritskola doppad i mjölkchoklad med flingsalt!

Recept

3 dl grädde

3 dl socker

1 dl ljus sirap

2 msk lakritsrotspulver

(1 msk smör men det glömde jag, verkar gå bra även utan)

100 g mjölkchoklad

flingsalt

IMG_6733[1]

Rör ihop alla ingredienserna (om ni tar med smör ska det i först när kolan är färdigkokt) i en kastrull och koka tills kulprovet visar den konsistens ni gillar på kola. Tror jag kokade den här i ca 45-50 min. Ska ni ha smör i som jag glömde ska den alltså röras i när kolan är färdigkokt.

IMG_6738[1] IMG_6739[1]

Häll upp i form med bakplåtspapper. Det här är en liten ugnsform. Ställ in kolan att svalna i kylen. Jag väntade 30-60 minuter innan jag började skära upp den.

IMG_6742[1] IMG_6748[1]

Smält mjölkchokladen (för er som gillar mörk choklad går det så klart att byta ut mjölkchokladen till det) i vattenbad eller i mikro. Gotta in kolorna i den smälta chokladen. Strö över flingsalt innan chokladen stelnar. Ställ in i kylen att stelna.

IMG_6749[1]

De chokladdoppade med flingsalt tycker jag är sjukt goda. Lilleman gillade dem också. Tonåringen tyckte de var ok Det är så roligt att fixa här i rucklet när det verkligen uppskattas… 😉

Doppade ungefär hälften i choklad. Resten blir helt enkelt bara lakritskola. Mycket gott även det!

Det här blev kvällsransonen. Inte har väl jag tryckt i mig några under tillverkningen också… nej då, inte jag inte. 😉

IMG_6755[1]

This entry was posted in Fika, Glutenfritt, Mat and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.