Det där med broddar

Det var först härom vintern när jag var ute och gick med en av hundarna som jag fick upp ögonen för det där med broddar. Hade på mig mina gamla hederliga Lundhagskängor och gick på promenad med hunden i höftbältet. Halkade på en isfläck och med en dragjycke i höftbältet ramlade jag med kraft rätt bakåt. Lyckades precis i sista stund få spänt nacken och hejda att bakhuvudet small i backen med full kraft. Fick ändå en smäll i bakhuvudet och det tog en stund innan jag lyckades ta mig upp och yr traska hemåt. Tänk vad snabbt det hade kunnat gått åt fanders… Blev så fruktansvärt rädd så det första jag gjorde sen var att åka till Team Sportia och köpa mig ett par trä-påbroddar. De var rätt dyra, har för mig nästan 200 kr. Det visade sig att de var väldigt små i storlekarna, så förmodligen slängde säljaren på mig en för liten storlek. De trycker så hårt på mina tår så de blir blå. Greppet från dem har varit bra men dubben har slitits rätt kraftigt på sina ställen. Fick med några utbytesdubb i kartongen. De har redan slitits av i ett av fästena. Inte helt nöjd med köpet skulle jag kunna säga…

Broddar köpta på Team Sportia

När jag var på Gekås i Ullared för ett tag sen råkade jag se en korg också med såna trä-påbroddar. De kostade om jag kommer ihåg rätt ca 40 kr/st. Köpte på mig ett par S/M och även den större storleken till kängorna. Provade den här varianten när jag sprang idag. De var bättre. Tryckte inte lika hårt över tårna men tårna är så illa tilltygade nu så de klarar nog inte några såna här varianter av broddar alls. Kan undra lite över hur samma funktion kan kosta så olika mycket, det är rätt stor skillnad mellan 40 och nästan 200 kr…

Broddar från Gekås.

I förra veckan hade jag en halvtimme att fördriva tid mellan två möten och slank då in på Team Sportia. Tänkte jag skulle kika på icebugs att springa i. Inte hade de det men de sålde ut icebugs vinterskor för halva priset. Slog genast till på ett par Metro-L Bugwebb, http://www.icebug.se/Product.aspx?m=834. Som av en händelse kom vintern tillbaka igår med snöelände så idag fick jag anledning att prova dem. Sicket grepp på snön! Sen skulle jag i o f s in och handla på Ica men det gick faktiskt riktigt bra att gå på butiksgolvet även om jag klapprade fram…

Icebugs

Ska det hålla på att vara en sån här eländigt snöig vinter och jag ska hålla på med det här rännandet efter jycken får det bli ett par icebugs att springa i också.

Broddar är inte bara för pensionärer… det är en billig livförsäkring!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

3 Responses to Det där med broddar

 1. Broddar är inte att förakta! Tjatar på min man att använda, han som har skadat sitt ben igen och att halka vore förödande
  kanske hela skiten går av IGEN!!

  men icke då..

  jag föreslog inbyggda broddar i klacken….det kan ordnas hos skomakarn
  om man nu vill va fin och slippa sele runt skon!

  brr kallt idag

 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 3. Kan rekommendera såna icebugs till maken Ann-Christine, det är faktiskt en riktig höjdare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.