Inget vatten… suck!

Jaha, så var det dags igen… i morse var det dåligt med tryck på vattnet i kranarna så jag gick ut för att kika vid vattenpumpen. Där var i stort sett inget tryck i hydroforen och vattenpumpen var helt död.. Ringde hit support i form av grannens brorsa. Det var inget fel på elen fram till pumpen så då återstod felsökning på själva vattenpumpen. Genom att fippla lite vid elanslutningen i pumpen lyckades han att få fart på pumpen. Tyvärr inte tillräcklig fart. Har en väldigt lång anslutning från brunnen till vattenpumpen och lägger sig luftfickor i den slangen är det ett elände att försöka få ordentlig fart på pumpen. Supporten åkte hem igen så det var bara att fylla hydroforen tills den slutade stiga, slå av pumpen och lufta. Om och om igen… I vanliga fall går vattenpumpen igång vid 2 bar och slår ifrån igen vid 4 bar. Idag ökade trycket mellan 0,1-0,2 bar mellan varje luftning och när jag hade lyckats få upp trycket till 2,8 bar så ville det inte mer. Vattenpumpen vill helt enkelt inte med mer vad det verkar. Så nu har vi sparsamt med vatten eftersom jag måste ut och fylla upp hydroforen allt eftersom. Kul med en fyra-fem timmar ute i pannrummet en söndag… men rörmokaren är inringd. Hoppas verkligen att de kommer redan imorgon, att vara utan vatten är ett jädra elände!

Lyckades med bedriften att skruva loss skruven helt när jag höll på att lufta. Det var synnerligen dumt, kan inte rekommendera det… Vattnet stod med trycket från vattenpelaren i slangen uppifrån brunnen så det forsade som en fontän rätt upp i taket. Proppade igen flödet med tummen. Det var inte helt enkelt, hårt tryck och iskallt vatten var ingen bra kombination. Lyckades fiska fram mobilen och ringde ut tonåringen. Lyckades hitta skruven som farit iväg och skulle skruva fast den. Med mina händer som dessutom var avkylda och hade ont så misslyckades jag förstås att skruva ner den i det trycket som var så att jag tappade skruven igen. Hittade den och lämnade över till tonåringen att få fast den igen. Det gick bättre… 

Tummen är fortfarande ringmärkt efter att ha tryckt tillbaka vattnet i hålet…

Mössan får symbolisera hur blöta vi blev av den iskalla duschen… var helt dyblöt.

Det allra tråkigaste är att pumpbekymmer alltid rör runt i vattensystemet och gör att vi inte kan dricka vattnet på flera dagar. Så nu blir det till att hämta vatten…igen.

Som om det inte var nog med vattenbekymret noterade jag att monstren har tuggat sönder elkablarna från elaggregatet till jord och mellan jordspetten. Bara att dra ut elaggregatet och hoppas att alla djur blir kvar där de ska vara tills jag hinner fixa kablarna. Kan tänkas att trådarna har rostat av också i o f s…

Vilken tur att det åtminstone står en bukett tulpaner på bordet som gör mig glad en prövningarnas dag  i rucklet…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.