Mala köttfärs

Till eftermiddagsfika blev det jordgubbspaj med vaniljvisp. Har blivit så rackarns huslig. Vet i sjutton vad som hänt. Näst på dagordningen står att göra egen vaniljsås. Får se hur det blir med den saken. Gott var det, slut tog det.

 IMG_6611[1] IMG_6612[1]

Sen blev jag så huslig så jag nästan svimmar när jag tänker på det. Hämtade en halv tjur efter fikat, 110 kg nötkött. Hade hit grannen för att försöka bli klok på vad det var för olika bitar men det är minsann inte lätt att utröna det när det är styckat. Är ingen fena på att laga mat direkt så det där med inner- och ytterlår vet jag inte riktigt vad jag ska göra med. Så förutom de 15 kg färs som kom redan färdig, har jag för första gången i mitt liv malt köttfärs. Det var riktigt kul. Kanske lite för kul för innan jag fick hejd på mig hade jag malt ner 15 kg till…

IMG_6613[1] IMG_6621[1]

Är väldigt nöjd med min improviserade lösning för att hindra köttfärspåsarna från att frysa fast i varandra. Hoppas den fungerar också…

IMG_6623[1]

Det blev en hel del kött. Vi kommer i alla fall inte behöva vara hungriga ett bra tag framöver…

Men vad gör jag t ex på revben från nöt..? Gryta..? Soppa..?

IMG_6622[1]

Hundarna fick också godsaker…

IMG_6626[1]

Frysen i köket kämpar för att kyla ner köttet som hamnade där. Den har varit nere och vänt på 11 grader men nu står där 12 igen så det går förhoppningsvis åt rätt håll och snart reder upp sig igen. Super freeze är igång. Antar att det är likadant ute i frysen i vita huset, där hamnade också en hel del kött. Den är inte lika high tech… faktiskt är den riktigt gammal och eländig. Skulle behöva en ny rent av. Det får dock vänta på bättre tider…

Om någon har en stående fungerande frys som ni vill bli av med är jag gärna slasktratt!

IMG_6634[1]

Har slitit så hårt med kniven att jag fått skavsår… ajajaj!

 IMG_6637[1]

Nu är det slappartid i soffan. Är helt slut efter att ha lekt rekorderlig husmor och tagit hand om allt det där köttet. Tog en hel arbetsdag… fast eftermiddags- och kvällspasset då förstås. När jag ändå höll på i köket i eftermiddags och gjorde jordgubbspajen slängde jag ihop lite vaniljpannacotta också, hade en grädde som behövde tas omhand. Den smaskar jag på nu, men saltlakritschoklad riven på. Det är nästan äckligt gott… 🙂

IMG_6636[1]

This entry was posted in Fika, Mat and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.