Bovetevariant på fröknäcket

Ikväll har jag två stycken note to self:

1. Ska du upp och jobba efter ledighet, lägg dig inte lika sent som du gör när du är ledig… Nu gick det bra i vilket fall. Höll mig vaken ända till kvällen på jobbet. T o m på bolagsstämman. Imorgon blir det sovmorgon igen, pust!

2. Kolla att du har samtliga ingredienser hemma innan du börjar baka. Det fanns så klart inte tillräckligt med majsmjöl för fröknäcket…  Å andra sidan gör missar av den arten att det blir läge för lite improvisation. Provade att fylla ut med bovetemjöl. Kanske rent av blev lite nyttigare. Bovete, det är bra grejer det och gott blev det också!

Recept fröknäcke med bovetemjöl

1,25 dl majsmjöl

0,75 dl bovetemjöl

1 dl sesamfrö

0,5 dl pumpafrö

drygt 0,5 dl solrosfrö

0,5 dl hela linfrön

1 tsk salt

0,5 dl rapsolja

2,5 dl nykokt vatten

Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner rapsolja och det heta vattnet. Dela upp på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck ut röran med ett annat bakplåtspapper. Skjuts in i varmluftsugnen, hylla 1 och 3 underifrån, 150 grader i 40 min.

IMG_6587[1]

Så fick jag lite… eller kanske inte så lite… kvällsfika i alla fall. Hade redan hunnit smaska i mig en hel del innan jag fick fram kameran… 🙂

IMG_6589[1]

This entry was posted in Fika, Glutenfritt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.